Vad kan vi erbjuda?

På Gesta har vi försökt att skapa de bästa möjliga förutsättningar  för det vilda. Vi har utnyttjat det system som EU har för att skapa en optimal miljö och vii har anlagt våtmarker, salixområden från 1 ha till 12 ha på ett antal ställen på marken. Här finns även fågelåkrar som innebär att vi odlar men får ej skörda, för att de vilda ska ha foder även under vintern.

Vi har även mångfaldsträda vilket innebär att efter skörd så ska åkern ligga obrukad i fyra år, här blir det mycket ogräs som alla djur tycker om.

Under hösten säljer vi några fågeljakter. Man kan jaga högst var tredje vecka från mitten av september till slutet november så man inte stör för mycket.

 

Vi har några uppskattade kurser där apportörer och jägare är oerfarna men där erfarna instruktörer visar hur t ex en andjakt går till. Allt ingår; från jaktetik, vapenhantering, säkerhetsgenomgång mm, samt även själva jakten där vi under lugna former skjuter några änder som hundarna apporterar. Man är då en grupp som arbetar med hundar och en grupp som är mer inne på själva jakten.

När det inte är jaktsäsong tar vi även emot grupper, kennalr mfl som träffas och tränar sina hundar samt bor över och har en trevlig kväll på vårt magasin.

Ypperliga marker för hundträning finns på gården.

Vi har även haft nöjet att vara värdmark för jaktprov, bl a elittävlingen Eukanubacup 2011.  År 2013 var Gesta centrum för Spaniel SM och här hölls bl a årets SM-bankett.

Epostadress: 
Kontaktuppgifter: 

Agneta Berg 070-3399345 eller 
Lars Berg 070-3340017

Adress: 

Gesta Gård
645 94 Strängnäs

Kategorier: 
Leverantör, And, Kurs, Hund, Hundträning

Betyg och verifierade omdömen från kunderDet finns ännu inga omdömen för denna leverantör.
Läs mer om omdömen