Vi som bor i Skogsberg heter Ingela, Rickard och Sven

Vi bedriver uppfödning av fasaner och rapphöns. Vi försöker ta fram livskraftiga fåglar till utsättning för berikande av marker, hundträning och jakt.

Det hela började redan i början i slutet av 80 talet då vi skaffade vår första fågelhund, en vorsteh från Folke André. För att kunna träna honom för de jaktsituationer som han skulle användas för behövdes någon typ av träningsfåglar. Det blev inköp av vaktlar och senare rapphöns som hölls i burar hos min far. År 2000 skaffade vi en ny fågelhund och då hade vi sedan ett antal år bosatt oss på det lilla lantställe vi nu bor.

Rapphöns införskaffades på nytt, men nu i lite större antal och större bur. Många blev kvar till våren och på den vägen är det. År 2005 började vi för första gången sälja fåglar till bekanta och fom 2008 har vi gått ut till en bredare kundkrets.

Det hela har med tiden utvecklats till ett intresse lika stort som hundarna och jakten i sig och vi slutar aldrig att facineras av olika djurs beteende. Vi vill hela tiden lära oss mer om hur vi ordnar det på bästa sätt för växande fåglar, om deras sjukdomar och beteende . Vi bedriver även utsättning på egen och arrenderade marker. För att lära oss mer besöker vi också många av våra kunder på deras utsättningsplatser.

Epostadress: 
Kontaktuppgifter: 

Ingela: 070-5380494

Rickard: 070-5133025

Kategorier: 
Leverantör, Uppfödare, Fasan, Rapphöns

Betyg och verifierade omdömen från kunderDet finns ännu inga omdömen för denna leverantör.
Läs mer om omdömen